Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

SZÜLÉSRE FELKÉSZÍTŐ KLUB FOGLALKOZÁSAI

 

„Ősrégi, szép emberi szokás, hogy a valahová elindulót útravalóval látják el társai.”
Szülészeti – Nőgyógyászati Osztály
Újszülött – Csecsemő és Gyermekosztály

 Mindent megteszünk annak érdekében, hogy örömmel készüljenek a szülésre, gyermekük boldogságban, egészségesen születhessen és nevelkedhessen, ezért folyamatosan bővítjük, fejlesztjük az általunk nyújtott információkat.

 

Tisztelt Gyermeket Várók!
A klubfoglalkozásokat októberben 17-én, 24-én, 31-én, novemberben 7-én, 14-én, 28-án, decemberben 12-én tartjuk, az I. emeleti Flór Ferenc teremben, 15. 00-17. 00 óráig.

Az előadássorozatokba bekapcsolódni bármely időpontban lehet, előzetes bejelentkezés nem szükséges !

Az idén  7 alkalommal tartunk előadást. Igyekszünk átadni sok olyan információt, melyet majd a gyakorlatban tudnak hasznosítani a családok. Rövid előadásokat és közvetlen, jó hangulatú beszélgetéseket szeretnénk.
Természetesen tanfolyamunk mindenki számára nyitott, nemcsak azok vehetnek részt, akik kórházunkban tervezik gyermekük születését. A kórházunkban szülőknek viszont előny, hogy már ismerősként jöhetnek be a szülésre, előre kiépíthetnek személyes kapcsolatokat, ezáltal még- nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

A szülésfelkészítő témakörök a kövvetkezőek:

  1. Célegyenesben a terminus előtt, NST, UHvizsgálatok,  várandósgondozás a36.hét után.
  2. A vajúdás folyamata, szülőszobai történetek, szülés – szülésznő.
  3. A vajúdás folyamata, szülőszobai történetek, szülés – orvos.
  4. Felkészülés a természetes szülésre – vajúdástámogató praktikák.
  5. Császármetszés, VBAC.
  6. Az újszülöttek gyermekorvosi ellátása.
  7. Szoptatástámogatás.

 

A tanácsok előremutatóak és igyekszünk minden kérdésükre válaszolni.

A Flór Ferenc Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztálya lehetőséget biztosít az együttszülésre (nem csak édesapával), ezért a tanfolyamunkon is szívesen vesszük a páros jelentkezéseket.Több csodálatosan szép, modern szülőszoba és hotelszárny várja Önöket. Baba-barát szemlélettel.
Lehetőséget biztosítunk „családi szoba” igénybevételére is.
A korai anya-gyermek kapcsolat biztosításának érdekében a szülést követően az édesanyát újszülöttjével közös modern Baba-mama szobákban helyezzük el, ahol a szakemberek segítsége folyamatosan biztosított.

A gondozási folyamatokba a szülőket kérésüknek megfelelően bevonjuk. Szükség esetén jelezzék előre, külön igényeiket, akár írásban is.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a

A SZÜLŐSZOBA ÉS AZ OSZTÁLY LÁTOGATÁSA A MINDENKORI JÁRVÁNYHELYZET FÜGGVÉNYE!!

 

Kiegészítő foglalkozásokat tervezünk, amelyekre a jelentkezés a tanfolyamon személyesen történik:

– Étrendi, diétás, életmód tanácsadások folyamatosan a Dietetikai Szolgálatnál.
– Szülőszoba látogatásra  a szülésfelkészítő tanfolyamokon lehet jelentkezni, alkalmanként  10 párnak van erre lehetősége.
Ezen tanfolyamok vezetését magasan képzett szakemberek végzik. Az alkalmakat a résztvevők számától függően indítjuk.
Jelentkezni a szülésfelkészítő klubfoglalkozások alkalmával vagy emailen lehet. Tanfolyammal kapcsolatos kérdéseiket feltehetik szülész-nőgyógyász szakorvosuknak, szülésznőiknek, illetve a kórházi védőnőknek.

A kórházunkban szülőknek előny, hogy már ismerősként jöhetnek be a szülésre, előre kiépíthetnek személyes kapcsolatokat, ezáltal még- nagyobb biztonságban érezhetik magukat. A tanácsok előremutatóak és igyekszünk minden kérdésükre válaszolni.

A Flór Ferenc Kórház Bababarát
A Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságtól április 26-án ünnepség keretében kaptuk meg a címet igazoló táblát: https://youtu.be/zTztIQJ0-4Y

 

Számunkra fontos, hogy szakmailag helyes események történjenek a kórházban a szülés utáni első napokban. A program célja, hogy a legjobb életkezdetet biztosítsa minden újszülött számára. Egyértelműen bizonyítják, hogy ha a szülészeteken megfelelően segítik a szoptatni kívánó anyákat, az mind a kizárólagos, mind a részleges szoptatás idejét jelentősen megnöveli.
A Családközpontú szülészeten a gondozás, figyelem a család egészére irányul, hogy egy pozitív életkezdettel tudjanak indulni
A siker érdekében mindenki együttműködik: a szülész-nőgyógyászok, szülésznők a csecsemőosztály nővérei, orvosai és a védőnők. Mi a komplex munkában hiszünk, és így segítjük önöket.

 

*******

 

Miért érdemes szülésfelkészítésen részt venni?

Megismerkedhetünk a kórház helyi szokásaival, belső környezetével, személyesen találkozhatunk az orvosokkal és a nővérekkel.

Lehetőségünk van többször, hosszabb és alaposabb beszélgetésekre szakemberekkel.

Megismerkedhetünk a várandósság a szülés titkaival, a vajúdás és szülés alatti környezettel és teendőkkel. Útravalót kapunk a továbbiakhoz.

A fenti ismeretek birtokában magabiztosabbak leszünk a váratlan helyzetekben is.

Tapasztalhatjuk, hogy más várandósok is hasonló folyamatokon mennek végig.

Partnerévé válhatunk az egészségügyi személyzetnek, felelősen tervezhetünk, okosan átgondolhatjuk lehetőségeinket, helyesebb döntéseket hozhatunk. Megismerhetjük a szakmai érveket.

Közösségben való tanulás esetén mások kérdéseiből is informálódhatunk, olyat is megtudhatunk, amire nem is gondoltunk volna.

Hasonló családokkal életre szóló barátságokat, születendő gyermekünknek játszótársakat találhatunk.

A tanfolyamon találkozhatunk házaspárokkal, kismamákkal, akiknek nincs társuk vagy nem akart eljönni, és olyanokkal is, akiket más ismerős, családtag kísért el. Sőt családtagjaink nekik szóló alkalmakon vehetnek részt, kérésre.

Segítséget kérhetünk, hogy az életmód változtatást el tudjuk kezdeni /étrend, torna, stb./.

Megtanulhatjuk, hogy mit tegyünk annak érdekében, hogy egészséges és boldog gyermeket nevelhessünk. A problémákat időben felismerjük és megtudjuk hová fordulhatunk segítségért.

 

www.florhosp.hu   Tel: 06-28/507-673

E-mail: flor@florhosp.hu