Az osztály adatai

Osztályvezető főorvos: Dr. Szépkúti Sándor
Főnővér: Krivánik Ferencné
Telefon: 06-28-507-600/ 159  
Fax: 06-28-507-666
E-mail cím: sbo@florhosp.hu
OEP kód: 130914601
Szakma: 4602 sürgősségi betegellátó egységben szervezett szakellátás
Progresszivitási szint: 1 sürgősségi betegellátó egységben szervezett szakellátás
Rólunk

AZ OSZTÁLY ELHELYEZKEDÉSE: A főépület földszintjén helyezkedik el

 surgossegi_12
AZ OSZTÁLY FELADATA, TEVÉKENYSÉGE:
Az osztály alapvető feladata, hogy mintegy a kórház kapujaként fogadja az összes sürgősséggel beutalt, illetve beutalóval nem rendelkező, de előre láthatólag sürgősségi kórházi ellátást vagy felvételt igénylő betegeket.
Intézetünkben a betegek ellátása egészségügyi szükségleteik szerint történik. Az azonnali, sürgős ellátásra szoruló betegek előnyt élveznek mind a vizsgálatok, mind a kezelések során. Az SBO-n felkészült személyzet fogadja a betegeket és a beutaló, a panaszok és az elsődleges állapotfelmérés alapján határozza meg a betegek ellátási sorrendjét.
Az SBO-n az orvosi vizsgálatot követően megkezdődik beteg elsődleges ellátása. A kórisme megállapításához szükséges elsődleges vizsgálatok is megtörténnek. Ezek magukba foglalják a szükséges laboratóriumi, képalkotó, valamint szakorvosi konzultációkat, hogy a lehető leghamarabb körvonalazódjon a kezelendő betegség. A visszaérkező eredmények tükrében szükség szerint módosítjuk a betegek elsődleges ellátását. Amennyiben szükséges, a vizsgálatokra is sürgősségi ellátásra felkészült szakszemélyzet kíséri el a betegeket, illetve helyszíni konzíliumokkal az SBO-n tudjuk a súlyos állapotú betegek megfelelő monitorizálását, felügyeletét biztosítani.
A vizsgálati eredményeket értékelve a betegek célzottan arra az osztályra kerülnek felvételre, ahol az adott betegség ellátási feltételei a legideálisabbak. Ha a kórházunkban az adott betegség ellátására megfelelően felkészült osztály nincs (pl. baleseti sebészet, tüdőgyógyászati osztály, fertőző osztály, szívkatéteres labor), úgy a beteget a megfelelő intézménybe utaljuk, az átszállításig a megfelelő ellátását biztosítjuk, a megfelelő szintű szállítást megszervezzük.
 surgossegi_1
Amennyiben a vizsgálati eredmények alapján a beteg nem igényel sürgős kórházi felvételt, vagy az osztályon történő pár órás megfigyelés elegendő a betegség ellátásához, a beteget terápiás javaslattal, illetve az esetlegesen szükséges ambuláns vizsgálatok megjelölésével otthonába bocsátjuk, ahol háziorvosa segít az esetlegesen szükséges további teendők megszervezésében.”
BETEGTÁJÉKOZTATÓK:

Az osztály orvosai

NÉV BEOSZTÁS SZAKVIZSGA
Dr. Szépkúti Sándor László osztályvezető főorvos  belgyógyász, diabetológus szakorvos, sürgősségi orvostan szakorvosa
Dr. Bandur Szilvia adjunktus, osztályvezető helyettes  belgyógyász
Dr. Ács Tamás Elemér szakorvos házi orvostan
Dr. Debreczeni Anikó általános orvos  általános orvos
Dr. Emri Éva szakorvos  oxyológia szakorvosa, háziorvostan szakorvosa
Dr. Hoppa Mónika adjunktus  oxyológia szakorvosa
Dr. Kondri Ildikó szakorvos  belgyógyász
Dr. Kristóf Krisztina szakorvos belgyógyász
Dr. Érseki Orsolya általános orvos  általános orvos
Dr. Pitlik Natália rezidens  általános orvos
Dr. Regős Eszter általános orvos általános orvos
Dr. Zayats Sergiy rezidens  általános orvos
 Dr. Hahn Mária    szakorvos  háziorvos, belgyógyász
Dr. Göböl Dorina általános orvos