Legyőzte a COVID-ot az ismert magyar focista!

Negatív tesztje után megkönnyebbülve hagyta el hétfőn a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Covid osztályát Bankos Barnabás egykori hivatásos focista. A sportoló 9 napot töltött a fertőző osztályon és mivel időben került szakavatott kezek közé, napról napra javult állapota.

Megkeresésünkre elmondta, hogy a ma megjelent Blikk cikk valótlan állításokat közölt, miszerint „Ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat.” Bankos Barnabás nem mondott ilyet. Ahogy facebook oldalán napról napra beszámolt betegségéről és az orvosok, ápolók lelkiismeretes munkájáról, most is csak köszönetet tud mondani a kórház dolgozóinak önzetlenségükért.    

„ Tüdőm bal felén még látható folt a röntgen felvételeken, de tüdőgyulladásom már nincsen,  minden értékem rendben van, legyőztem a vírust!” – mondja az egykori sportoló.

Barnabás nem tudja hol kaphatta el a vírust. Két hete pénteken hasmenése lett, majd belázasodott. Akkor már gyanakodott a vírusra és otthon maradt. Másnap szagokat és ízeket sem érzett, vasárnap pedig befulladt, ezért mentőt hívott. A mentősök tesztelték és kiderült, megfertőződött a korona vírussal. Azonnal oxigént kapott és beszállították a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Covid osztályára, ahol a vizsgálatok a tüdőgyulladást is megállapították.

 

Fotó: https://www.facebook.com – Bankos Barnabás engedélyével

„ Az első két nap olyan volt, mintha ördög lett volna a szervezetemben, minden porcikám fájt, egyik pillanatban a csontom fájt, aztán úgy éreztem az agyam leszakad, aztán a hátam fájt, a tüdőm, a vesém. Sosem gondoltam, hogy ez velem megtörténhet. Az első napokban a sírás kerülgetett, felhívtam a volt páromat, azt hittem nem fogom megélni a másnapot. Én fitt vagyok, sportolok, futok, kondizom naponta, sosem vagyok beteg, erős a szervezetem, mégis azt éreztem, hogy egyre megy ki az erő a testemből, mintha adná fel a szervezetem.”

Egy napig 6 ágyas kórteremben feküdt, majd átkerült egy saját fürdőszobás, kétszemélyes kórterembe, ahol a nővérek folyamatosan ellenőrizték állapotát.

„ Mindenki azt mondta minek mentem kórházba. Más is karanténban van, semmi baja, otthon pihen. Én pedig azt válaszoltam, hogy én nem mentem, engem vittek. Mindig mindent leküzdök, felállok, arról voltam híres aktív focistaként is, hogy sérülésekkel is játszottam tovább, de még sosem szenvedtem ennyire. A kórházban mindenki nagyon kedves volt, éjszaka is óránként megkérdezték jól vagyok – e, kétóránként mérték a vérnyomását és a vér oxigén szintjét.”

Barnabás a facebook oldalán arra kér mindenkit, vigyázzon magára és másokra is. Egyúttal köszönetet mond ismerőseinek és a kórház dolgozóinak.

És szeretném megköszönni a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Orvosainak, Ápolóinak az alázatos munkájukat, le a kalappal, amit nap, mint nap dolgoznak, robotolnak!

És köszönöm mindenkinek, aki szorított értem, nagyon jól esett!”

Fotó: https://www.facebook.com –  Bankos Barnabás engedélyével

Barnabásnak mielőbbi, teljes felépülést kívánunk!

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház megteszi a jogi lépéseket a Blikk által közölt valótlan állítások és az Intézmény jó hírnevének megsértése miatt!