Rolleres vérszállító

„ Csiszolatlan gyémánt!” – így jellemzi Sarkadiné Elek Márta a Központi Sterilizáló és Ágymosó csoport részlegvezetője a hozzá beosztott kollegáját, Börcz Róbertet. A fiatalember gyakran kelt feltűnést a kistarcsai Flór Ferenc Kórház folyosóin, miközben rollerével manőverez. Munkaköre a kórházon belüli vérszállítás, amihez a gyorsaság elengedhetetlen.

  • Amikor Robi hozzánk került, bevallom megsajnáltam, hogy egy nap mennyit kell rohangálnia. Eszembe jutott, hogy görkorcsolyával mindez könnyebb lenne, és gyorsabban is eljutna hozzánk a különböző osztályokon levett vér. – mondja Sarkadiné Elek Márta részlegvezető. Egy elektromos roller vásárlására kaptam javaslatot, majd engedélyt, azóta ezzel rója a folyosókat.

A fiatalember munkáját a hátára vehető hűtőtáska is megkönnyíti. Így akadálytalanul és biztonságosan szállíthatja a vért. Róbertet a kórház dolgozói hamar a szívükbe zárták, a rendkívül türelmes „rolleres fiút” – ahogy sokan nevezik,- mindenki szereti.

  • Mivel a kollegáimmal gyakran beszélgetek, kiderült, hogy Róbert szabadidejében szeret rajzolni. Így felkértük a Semmelweis nap alkalmából, hogy kézhigiéne témában alkosson egy figyelemfelhívó plakátot, amit büszkén tettünk ki a kórház folyosójára. Sokan talán nem is tudják, milyen csiszolatlan gyémántok dolgoznak kórházunkban, akik nap, mint nap észrevétlenül járulnak hozzá a betegek gyógyulásáért. Róbert egyike ezeknek. – vallja Sarkadiné Elek Márta közegészségügyi-járványügyi ellenőr.