Széchenyi terv

 


PEST MEGYEI FLÓR FERENC KÓRHÁZ FOTOVOLTAIKUS RENDSZERÉNEK KIALAKÍTÁSA

 

KEHOP-5.2.11-16-2016-00040

111 282 156 Ft

 

 

 

 

 

 

Újabb fotovoltaikus elektromos áram termelő rendszer került telepítésre a kórház területén. A napelemes rendszer hozzájárult az intézmény energiatakarékos és környezetbarát működéséhez.

CÉLOK

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház hosszú távú tervei között szerepel a megújuló energiaforrások minél nagyobb arányú hasznosítása az általa fenntartott intézményben. A kórház fenntartási költségeinek csökkentésére pályázatot nyújtott be a Széchenyi 2020 program keretében napelemes rendszer kiépítésére.

EREDMÉNYEK

A projekt során kiépítésre került a villamos közüzemi hálózatra csatlakozó, évente 698,4 GJ energia megtermelésére képes napelemes rendszer.

 

Az elnyert támogatás az épület fosszilis energiahordozókból előállított energiafogyasztásának csökkenését eredményezi, ezért környezetvédelmi szempontból is jelentős, mivel a megújuló energiatermelés eredményeképpen a környezetterhelés nagymértékben csökken. A beruházás éves szinten 181,36 t üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentést tesz lehetővé.

     

 


MEGÚJULÓ ENERGIAHORDOZÓ-FELHASZNÁLÁS NÖVELÉSE A PEST MEGYEI FLÓR FERENC KÓRHÁZBAN

KMOP-3.3.3-13-2013-0020

42 037 000 Ft.

A napelemes kiserőmű kiépítése hozzájárult az intézmény energiatakarékos és környezetbarát működéséhez ezáltal jelentős energiaköltség megtakarítás eléréséhez.

CÉLOK

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház hosszú távú tervei között szerepel a megújuló energiaforrások minél nagyobb arányú hasznosítása az általa fenntartott intézményekben. A kórház fenntartási költségeinek csökkentésére pályázatot nyújtott be a Széchenyi 2020 program keretében napelemes rendszer kiépítésére.

EREDMÉNYEK

A projekt során kiépítésre került a villamos közüzemi hálózatra csatlakozó 48 kVA összteljesítményű napelemes háztartási méretű kiserőmű.

Az elnyert támogatás az épület fosszilis energiahordozókból előállított energiafogyasztásának csökkenését eredményezi, ezért környezetvédelmi szempontból is jelentős, mivel a megújuló energiatermelés eredményeképpen a környezetterhelés nagymértékben csökken. A beruházás éves szinten 53 t üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentést tesz lehetővé.

A beruházás eredményeképpen csökken a vásárolt villamos energia mennyisége, így hozzávetőlegesen évi 2.000.000 Ft energiaköltség megtakarítást érhető el.


A kórház szakszemélyzetének képzése, továbbképzése terén uniós támogatás megszerzésére nyílt lehetőség a TÁMOP-6.2.2/A-KMR/11/1
„Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatásfejlesztése érdekében”

pályázati kiírás révén, mely felhívásra a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház is benyújtotta pályázatát, mellyel 49.559.375 forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

ESZA Tábla

RÉSZLETEK ITT

szechenyi_2

 


KEOP-5.7.0/15-2013-0072 azonosító számú projekt keretében sikeres
ÉPÜLET ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS VALÓSULT MEG

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház a beruházás során a kórház működését segítő, a humánerőforrás ellátást biztosító nővérszálló és a kapcsolódó kiszolgáló épületek energetikai korszerűsítését valósította meg. A projekt „Nővérszálló korszerűsítése a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban” című, KEOP-5.7.0-2015. kódszámú pályázati felhívás alapján nyert 123,03 millió forint vissza nem térítendő támogatást.
noverszallo_1  noverszallo_2  noverszallo_3
RÉSZLETEK ITT

szechenyi_2

 


A széchenyi 2020 program környezet és energia operatív programjának keretében
korszerűsítették A Pest megyei Flór Ferenc kórház egészségügyi eszközállományát

Befejeződött a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház egészségügyi eszközállományának korszerűsítése. A kórház az Európai Uniós támogatású projekt keretében 167,52 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelynek keretében az eddig használt, 20 év körüli, nagy energiafelhasználású berendezések helyett, modern, a korábbi eszközöknél kedvezőbb energiahatékonyságú gépek kerültek beszerzésre.

eszkozkorszerusites_1  eszkozkorszerusites_3 eszkozkorszerusites_4eszkozkorszerusites_2
RÉSZLETEK ITT

szechenyi_2

*