Kismama klub

 Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

Szülésre Felkészítő Klub foglalkozásai

Gólya2 0 1 8.

Ősrégi, szép emberi szokás, hogy a valahová elindulót útravalóval látják el társai.”

Szülészeti – Nőgyógyászati Osztály

Újszülött – Csecsemő és Gyermekosztály

 

Kismama klub FOGLALKOZÁSOK

Minden hónap 1. és 3. keddjén 15. 00 –17.00

Háziasszonyai: Ács Rozália és Záborszkyné Ildikó 

Az előadássorozatokba bekapcsolódni bármely időpontban lehet.

 

2018. szeptember 18.

Dr. Waldinger Katalin gyermekorvos neonatológus: Szoptatási szaktanácsadó. Az újszülöttek anyatejes táplálása segítő technikák kórházban-otthon, (aranyóra).

Ács Rozália kórházi védőnő: Babamasszázs, hasfájás enyhítése várandóság-szülés körüli érzelmi változások, relaxálás

 

2018.október 02.

Lengyel Ingrid betegjogi képviselő: Felkészítés a betegjogokról leendő családoknak.

Ács Rozália védőnő: Az idegrendszeri érés folyamata, korai felismerés, fejlesztés, szülői segítségek a harmonikus fejlődéséhez.

Pintérné Hajdú Zsuzsanna szülésznő: Tudnivalók a gyermekágyas időszakról, nőnek maradni. Látogatás az osztályon és a szülőszobában /lehetőség szerint/.

 

           2018. október 16.            

Dr. Birtalan Attila szülész-nőgyógyász: Sikeres szülés, gyermekágyi ellátás, fogamzásgátlás. Műtéti megoldások, segítségnyújtás a szülőszobán.

Központi Dietetikai Szolgálat: A kismamák, helyes korszerű táplálkozása, mai kor veszélyei, téves nézetek.

Gerlits Zita szülésznő: Felkészülés a szülésre, teendők, mit vigyünk magunkkal. Különleges igények. Vízben vajúdás. Látogatás az osztályon és a szülőszobában /lehetőség szerint/.

 

                          2018 november 06.                           

Dr. Rónaszéki Ágoston gyermekorvos neonatológus főorvos: Az érett újszülött jellemzői. Az újszülött otthoni követése, orvoshoz fordulás indokai.

Ács Rozália védőnő: Aktuális kérdések. Emlő önvizsgálata. Kommunikáció a csecsemőkkel családon belül.

Pikó–Tóth Anikó szülésznő: Kórházi életre felkészülés, házirendről, látogatásokról. Látogatás az osztályon és a szülő-szobában /lehetőség szerint/.

2018. november 20.

Nagyné Babar Melinda kórházi védőnő: Gyakorlati segítség a szoptatáshoz és a tejelválasztás fenntartásához.. Szoptatást segítő anyacsoportokról.

Juhász Csilla szülésznő: Fájdalomcsillapítás módszereiről, tévhitekről. Látogatás az osztályon és a szülő-szobában /lehetőség szerint/.

 

2018. december 04.

Dr.Waldinger Katalin gyermekorvos neonatológus: Szoptatási szaktanácsadó. Igény szerinti szoptatás. Ne kapjon cumit, (cumizavar).

Schweitzer Viktória szülészeti-nőgyógyászati osztály főnővére: Bababarát kórház szakemberei, irányelvek, gyakorlati segítség a szoptatáshoz, már a szülőszobán, bőrkontaktus. Látogatás az osztályon és a szülő-szobában /lehetőség szerint/.

    

***************************************************

A klubfoglalkozások lényege

 1. Megismerkedhetünk a kórház helyi szokásaival, belső környezetével, személyesen találkozhatunk az orvosokkal és a nővérekkel.
 2. Lehetőségünk van többször, hosszabb és alaposabb beszélgetésekre szakemberekkel.
 3. Megismerkedhetünk a várandósság a szülés titkaival, a vajúdás és szülés alatti környezettel és teendőkkel. Útravalót kapunk a továbbiakhoz.
 4. A fenti ismeretek birtokában magabiztosabbak leszünk a váratlan helyzetekben is.
 5. Tapasztalhatjuk, hogy más várandósok is hasonló folyamatokon mennek végig.
 6. Partnerévé válhatunk az egészségügyi személyzetnek, felelősen tervezhetünk, okosan átgondol-hatjuk lehetőségeinket, helyesebb döntéseket hozhatunk. Megismerhetjük a szakmai érveket.
 7. Közösségben való tanulás esetén mások kérdéseiből is informálódhatunk, olyat is megtudhatunk, amire nem is gondoltunk volna.
 8. Hasonló családokkal életre szóló barátságokat, születendő gyermekünknek játszótársakat találhatunk.
 9. A tanfolyamon találkozhatunk házaspárokkal, kismamákkal, akiknek nincs társuk vagy nem akart eljönni, és olyanokkal is, akiket más ismerős, családtag kísért el.
 10. Segítséget kérhetünk, hogy az életmód változtatást el tudjuk kezdeni /étrend, torna, stb./.
 11. Megtanulhatjuk, hogy mit tegyünk annak érdekében, hogy egészséges és boldog gyermeket nevelhessünk. A problémákat időben felismerjük és megtudjuk hová fordulhatunk segítségért.

Tisztelt Gyermeket Várók!

A klubfoglalkozásokat minden hónap első és harmadik keddjén tartjuk,

az I. emeleti Flór Ferenc teremben,       15.00-17. 00 óráig.

Az előadássorozatokba bekapcsolódni bármely időpontban lehet. Az idén 3 sorozatban 8 alkalommal tartunk előadást. Igyekszünk átadni sok olyan információt, melyet majd a gyakorlatban tudnak hasznosítani a családok. Rövid előadásokat és közvetlen, jó hangulatú beszélgetéseket szeretnénk.

Természetesen tanfolyamunk mindenki számára nyitott, nemcsak azok vehetnek részt, akik kórházunkban tervezik gyermekük születését. A kórházunkban szülőknek viszont előny, hogy már ismerősként jöhetnek be a szülésre, előre kiépíthetnek személyes kapcsolatokat, ezáltal még- nagyobb biztonságban érezhetik magukat. A tanácsok előremutatóak és igyekszünk minden kérdésükre válaszolni.

A Flór Ferenc Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztálya lehetőséget biztosít az együttszülésre (nem csak édesapával), ezért a tanfolyamunkon is szívesen vesszük a páros jelentkezéseket.

Több csodálatosan szép, modern szülőszoba és hotelszárny várja

Önöket. Baba-barát szemlélettel.

A korai anya-gyermek kapcsolat biztosításának érdekében a szülést követően az édesanyát újszülöttjével közös modern Baba-mama szobákban helyezzük el, ahol a szakemberek segítsége folyamatosan biztosított. Bármikor kérhetik az újszülött felügyeletét és ellátását az éjjel-nappal nyitva lévő, jól felszerelt Babaszobában. A gondozási folyamatokba a szülőket kérésüknek megfelelően bevonjuk. Szükség esetén jelezzék előre kérésüket, külön igényeiket, akár írásban is.

www.florhosp.hu

E-mail: flor@florhosp.hu, vedonok.korhaz@gmail.com

Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

Szülészeti – Nőgyógyászati Osztály

Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztály

Kórházunkban mindent megteszünk annak ér­dekében, hogy örömmel készüljenek a szülésre, gyermekük boldogságban, egészségesen születhessen és nevelkedhessen, ezért folyamatosan bővítjük, fejlesztjük az általunk nyújtott információkat.

Lehetőséget biztosítunk „családi szoba” igénybevételére is.

Kiegészítő foglalkozásokat szervezünk, amelyekre a jelentkezés a tanfolyamon személyesen történik:

Babamasszázs tanfolyam.

Étrendi, diétás, életmód tanácsadások folyamatosan a Dietetikai Szolgálatnál.

Apás felkészítő, babatorna.

Szoptatási felkészítés, tanácsadások.

Ezen tanfolyamok vezetését magasan képzett szakemberek végzik. A tanfolyamokat a résztvevők számától függően indítjuk.

Jelentkezni a szülésfelkészítő klubfoglalkozások alkalmával lehet. Tanfolyammal kapcsolatos kérdéseiket feltehetik szülész-nőgyógyász szakorvosuknak, szülésznőiknek, illetve a kórházi védőnőknek.

A program 2018. évben folyamatosan folytatódik egész éven át.

Helyszín: 2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.

Tel:     06-28/507-651   9-13 óra között