Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály

Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály

Az osztály adatai

Osztályvezető főorvos: Dr. Sipos Attila
Főnővér: Bódás Szilvia
Telefon: 06-28-507-711
Fax: 06-28-507-711
E-mail cím: obgyn@florhosp.hu
OEP kód: 130910401
Szakma: 0405 szülészet
0406 nőgyógyászat
Progresszivitási szint: 2 szülészet
1,2 nőgyógyászat
Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály –
ELLÁTANDÓ – OSZTÁLYHOZ TARTOZÓ – TELEPÜLÉSEK

Rólunk:

AZ OSZTÁLY ELHELYEZKEDÉSE: Az „A” épület V. emeletén található.

szuleszeti_4
Szülészeti és terhespathológiai ágyszám: 44 ágy
Nőgyógyászati ágyszám: 10 ágy
 
 
Szülészeti és Terhespathológiai osztály, Szülőszoba szuleszeti_9Osztályrészlegünk 44 ággyal felszerelt.
Évi közel 1500-as szülésszám alapján szülészetünk nagy forgalmú osztálynak számít az országos adatokhoz viszonyítva.szuleszeti_8
A császármetszés gyakorisága 33%.
A közelmúltban felújított 4 ágyas kórtermek mellett 2 ágyas hotel szobák és 1 ágyas családi szobák kerültek kialakításra, melyekhez saját fürdőszoba, hűtő, mikrohullámú sütő, LCD tévé és a családi szobákhoz babafürdető tartozik. A családi szoba sajátossága, hogy az apuka vagy más hozzátartozó is itt aludhat.
Kórtermeinkben – az intimitás megőrzése miatt – kérjük, ne tartózkodjanak látogatók, látogatásra a folyosó elején kialakított étkező részen van lehetőségük.
Osztályunkon 24 órás rooming-in rendszer működik, ami azt jelenti, hogy a megszületéstszuleszeti_3 követően baba és mama egy kórteremben kerülnek elhelyezésre – ez alól kivétel, ha az újszülött megfigyelést igényel vagy nem egészséges. A rooming-in rendszer baba és mama számára egyaránt előnyt jelent, hiszen az anya közelsége, a rendszeres bőrkontaktus az újszülöttben biztonságérzetet alakít ki, és megnyugtató hatású. A kismamák igény szerint szoptathatják gyermeküket, megismerkedhetnek az újszülött ellátásával, és szükség esetén a közelben lévő szakemberektől segítséget kérhetnek felmerülő problémáik megoldásához, így magabiztosabban léphetnek ki a kórház falai közül.

 Baba.barát kórház  :  https://youtu.be/zTztIQJ0-4Y

Terhespathológia osztályunk lehetőséget teremt a fenyegető koraszülés, terhességi cukorbetegség (gestatios diabetes) és terhességi magasvérnyomás (toxaemia) diagnosztizálására és kezelésére.

A szülőszobán ugyancsak igyekszünk megőrizni a szülés intimitását, ezért három teljesen elkülönített, hangulatos helyiség került kialakításra, ahol a szülések meghitten, nyugodt körülmények között történhetnek. Ezen kívül még egy vajúdó helyiség és egy felvételi helyiség található a szülőszobán.
A szülőszobákat és a vajúdót egyaránt színvonalas, emelhető és lábtartóval átalakítható szülőágyakkal szereltük fel.
Nálunk több alternatív vajúdási mód közül választhatnak a kismamák: lehet labdán vajúdni, vagy akár szülőszéken szülni. Kiemelendő – és szülőszobánk sajátossága -, hogy mindhárom helyiségben helyet kapott egy-egy sarokkád, így van lehetőség a vízben vajúdásra is.
Biztosított az együttszülés, elsősorban az apukával, így a kisbaba érkezése valódi családi eseménnyé válhat.
A császárműtőnk a szülőszoba részleg végén helyezkedik el, közelsége lehetőséget biztosít a minél gyorsabb beavatkozásra, amikor szükségessé válik.
Előre szervezett módon lehetőség van az epidurális fájdalomcsillapítás alkalmazására, együttműködve kórházunk Aneszteziológiai osztályával.
 
 Nőgyógyászati osztály:
Osztályrészlegünk 10 ággyal felszerelt.
szuleszeti_2Osztályunkon 6 ágyas és 2 ágyas kórtermek vannak, valamint egy 4 ágyas műtéti őrző kórterem. Kórtermeinkben – az intimitás megőrzése miatt – kérjük, ne tartózkodjanak látogatók, látogatásra a folyosó elején kialakított étkező részen van lehetőségük.
 
Nőgyógyászati osztályunkon az ún. kisműtétek (egészségügyi méhkaparás, terhességmegszakítás, méhkiürítés inkomplett vetélés után) mellett hagyományos és speciális nőgyógyászati műtéteket is végzünk. Előbbihez a hasi és hüvelyi méheltávolítás, petefészek műtétek, méhszájműtétek tartoznak.
 
Osztályunk profilját speciális területek szélesítik.
 
Endoszkópia
Az osztály műtétes tevékenységének erőssége az endoszkópia (hastükrözés, méhtükrözés). 1989-ben az országban az elsők között sikerült beszerezni laparoszkópos (hastükrözés) és hiszteroszkópos (méhtükrözés) berendezést és kezdtük el alkalmazni az új műtéti technikákat. Ennek az eljárásnak az előnye, hogy a műtéteket a hasfal megnyitása nélkül, a beteg sokkal kisebb megterhelésével lehet elvégezni. E tevékenységünket kliensbarát szemlélet, gyakorlott csapat és megfelelő műszerezettség jellemzi. Évente kb. 200 operatív endoszkópos műtét történik az osztályon (petefészek képletek eltávolítása – cysta, endometriosis, dermoid, méhmioma műtétei, méhen kívüli terhesség ellátása, méheltávolítás, méhnyálkahártya ablatio, méhsövény átmetszés, stb.)
 
Medence rekonstrukciós (inkontinencia) műtétek
A medencefenék süllyedései és az inkontinencia ellátása speciális szemléletet és pontos diagnosztikát igényel. A sikertelen beavatkozások hátterében a nem elég pontosan feltárt okok állhatnak. Ezt a diagnózist tudjuk pontosítani egy speciális ultrahang vizsgálati technikával (medencefenék ultrahang), amely révén meg tudjuk határozni, hogy hova és milyen implantátumot kell helyeznünk a műtét során. Ma már ezt nagy rutinnal végezzük, amit a nagy műtéti számunk és az elégedett betegeink is visszaigazolnak.
Részletesen ld. a speciális tájékoztatót.
 
 Onkológia
Osztályunkon évente mintegy 50 nagy radikális onkológiai műtétet végzünk (petefészekrák, méhtestrák és méhnyakrák). Kórházunkban Onkológiai osztály is működik, amely a betegek utókezelésében nagy segítséget jelent.
  
Járóbetegellátás
Az ambulanciánkon csaknem a teljes szülészeti és nőgyógyászati ellátást magába foglaló szakorvosi tevékenység történik, közte várandósok gondozása, genetikai ultrahang szűrés, rákszűrés, ultrahang diagnosztika. Laborvizsgálati lehetőségek is helyben biztosítottak (terhességi cukorterhelés, tumor marker vizsgálat stb.).
  
Az általános nőgyógyászati vizsgálatok mellett az alábbi speciális profilok állnak rendelkezésre:
– Menopausális Medicina
– Meddőségi és endokrinológiai ellátás
– Nőgyógyászati gyulladáskezelés
– Nőgyógyászati Medencerekonstrukciós (Inkontinencia) ambulancia
– Endoszkópos ambulancia
– Tinédzser ambulancia
Az ambulanciák működése nappal folyamatos. A vizsgálatra jelentkezőket előzetes telefonos bejelentkezés alapján tudjuk fogadni a 06-28-507-651-es telefonszámon 9 és 13 óra között.
 
A rendelés igénybe vétele céljából ajánlott telefonon időpontot kérni a kezelőorvostól, valamint érdeklődni a rendelés felől, mivel a kórháznak joga van a rendelési időt módosítani.
 
Az OEP finanszírozási korlátozások miatt – a korábbihoz képest – csökkentett számú vizsgálatot tudunk csak végezni, ami az előjegyzési idő meghosszabbodásával jár, ezért megértésüket előre is köszönjük.

Ügyeleti időben sürgősségi és akut ellátást biztosítunk.
 
Az NST vizsgálatok hétköznap a Bíborka nevű konzultációs helységünkben történnek (a laborral szemben), hétvégén pedig az osztályon.
 
Kórházunk ajándéka újszülöttjeink családjának: ingyenes babafotózás az Újszülött részlegen.
A nálunk született babák szülei a gyermekük fotóját tartalmazó emlékkártyát kapnak ajándékba.
Honlapunkon Babagalériát működtetünk, így a nagyszülők, családtagok, barátok, ismerősök már a szülést követő napon virtuálisan megismerkedhetnek a picivel.
 
 
Álláshirdetésünkre jelentkezőknek:
Osztályunk 54 ággyal működik, a szülésszám a 2012-es évben 1489 volt, és várhatóan ebben az évben is 1400 körül lesz. Osztályunkon lehetőség van nőgyógyászati onkológiai műtétek végzésére (Wertheim, Lymphadenectomia, Ovarium carcinoma műtétei).
 
Nagy hagyományokkal rendelkező endoscopos centrum vagyunk. Rutinszerűen végzünk laparoscopos hysterectomiákat, myoma enucleatiokat a hagyományos laparoscopos és hysteroscopos műtéteken kívül.
Urogynecológiai profilunk országos jelentőségű. Az incontinencia javító műtéti technikáink mellett, a nemi szervi prolapsusok rekonstrukcióinak minden műtéti típusát (hüvelyi, nyílt hasi, laparoscopos) végezzük.
 
Szülészeti tevékenységünkből kiemelendő a magas szintű genetikai ultrahangszűrés “minősített kollégákkal”, a magas szintű terhesgondozás, fekvőbeteg részlegünkön a széleskörű terhespatológiai ellátás.
 
Olyan gyakorlattal rendelkező szakorvos kolléga jelentkezését várjuk, aki ambiciózus és el tud köteleződni valamelyik osztályunkon folyó profil irányába, kommunikatív és jól be tud illeszkedni egy fiatal csapatba.
 

Az osztály orvosai

  NÉV BEOSZTÁS SZAKVIZSGA
Dr.Sipos Attila Dr. Sipos Attila osztályvezető főorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr. Várkonyi Péter Dr. Várkonyi Péter osztályvezető helyettes főorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos
  Dr. Blaskó Ervin Balázs főorvos  szülészet-nőgyógyászat szakorvosa, endokrinológia szakorvosa
Dr. Bokor András Árpád Dr. Bokor András Árpád szakorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos
  Dr. Géczi Mária szakorvos szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr. Jurkó Zsuzsanna Sarolta Dr. Jurkó Zsuzsanna Sarolta szakorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr. Kalamász Nikoletta Dr. Kalamász Nikoletta szakorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr. Kovács Réka Dr. Kovács Réka szakorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr. Krasznai Zsuzsa Dr. Krasznai Zsuzsa szakorvos szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr.Magyar Andrea Dr. Magyar Andrea szakorvosjelölt általános orvos
dr_peto_zsolt Dr. Pető Zsolt főorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr. Rajnai Attila Gábor Dr. Rajnai Attila Gábor szakorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr. Surányi Tibor Dr. Surányi Tibor főorvos  szülész-nőgyógy. szakorvos endokrinológus szakorvos
Dr. Szabó László Dr. Szabó László főorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos
  Dr. Tóth Károly szakorvos szülész-nőgyógyász szakorvos
  Dr. Mohos Attila szakorvos szülész-nőgyógyász szakorvos
  Dr. Birtalan Iván rezidens általános orvos
Dr. Hajdu Gábor Dr. Hajdu Gábor (ügyelet) főorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr. Molnár Csaba Dr. Molnár Csaba (ügyelet) szakorvos  szülész-nőgyógyász szakorvos

 Az osztály szakdolgozói

  NÉV BEOSZTÁS
  Bódás Szilvia főnővér / diplomás szülésznő
  Záborszky Edéné szűlőszoba vezető szülésznő
  Balázs Erika gazdasági nővér / szülésznő
  Csizi Vincze Orsolya szülésznő
Diósiné Gróf Ágnes Diósiné Gróf Ágnes szülésznő
Fehérné Baranyi Judit Fehérné Baranyi Judit szülésznő
  Gerlits Zita szülésznő
Giricz Olga Giricz Olga szülésznő
Hadnagy Csabáné Hadnagy Csabáné szülésznő
Hamar Istvánné Ági Hamar Istvánné Ági adminisztrátor
  Hanák Ildikó szülésznő
  Hegedűs Éva ápolónő
Híves Gabriella Híves Gabriella szülésznő
Ignáth Jánosné szülésznő
Lakatosné Szabó Katalin Lakatosné Szabó Katalin ápolónő
Madlena Tímea Katalin Madlena Tímea Katalin szülésznő
  Makarész Attiláné szülésznő
Mariánné Sárközi Anikó Mariánné Sárközi Anikó szülésznő
Marton Jánosné Erika Marton Jánosné Erika adminisztrátor
  Meinhardtné Dunai Kovács Judi szonográfus szakasszisztens
  Metzger Ildikó szülésznő
Moll Ágnes Moll Ágnes adminisztrátor
Nagy Piroska Nagy Piroska diplomás ápoló
  Ősziné Kosdi Katalin szülésznő
piko_toth_aniko Pikó-Tóth Anikó szülésznő
  Pintérné Hajdú Zsuzsanna szülésznő
Piskoránné Schiff Anikó Piskoránné Schiff Anikó szülésznő
  Prikkel Ferencné adminisztrátor
Reiter Tímea Reiter Tímea szülésznő
  Sára Tünde szülésznő
  Serfőző Anikó ápolónő
  Szabolcsi Erzsébet szülésznő
szappanos_dianna Szappanos Diána szülésznő
Szász Tímea Ilona Szász Tímea Ilona szülésznő
  Tunkliné Derekas Gabriella szülésznő

 

 Ajánlott oldalaink

 

Baby Life Care – Magzat hangja program bemutatása

Ingyenes Kimamaklub

Nőgyógyászati Medencerekonstrukciós Szakambulancia betegtájékoztatója

szuleszeti_11 szuleszeti_12 szuleszeti_13 szuleszeti_14 szuleszeti_15 szuleszeti_16 szuleszeti_17 szuleszeti_18 szuleszeti_19 szuleszeti_20 szuleszeti_21 szuleszeti_1    szuleszeti_5 szuleszeti_6 szuleszeti_7   szuleszeti_10

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Close